mijn specialiteiten


diabetische voet

Mensen met diabetes mellitus hebben vaak minder gevoel aan hun voeten, last van tintelingen of pijnlijke, koude voeten. Wondjes genezen langzaam. Door de suikerziekte worden de zenuwbanen aangetast, wat leidt tot gevoelsstoornissen. Het gevoel in de voeten verminderd, waardoor  het waarschuwingssignaal voor pijn ontbreekt. Zo kunnen er ongemerkt drukplekken en wonden ontstaan. De huid is extra kwetsbaar. Voetverzorging en goed passend schoeisel zijn voor mensen met diabetes essentieel ter preventie van wondjes,

Vergoeding bij diabetes voor voetzorg

Sinds 2015 wordt voetzorg voor diabetici door pedicures niet meer automatisch vergoed door de zorgverzekeraars. Om voor vergoeding bij diabetisch in aanmerking te komen, heeft u een zorgprofiel nodig. Een zorgprofiel wordt bepaald door de huisarts, diabetischverpleegkundige, internist of podotherapeut. Uw persoonlijke zorgprofiel wordt bepaalt aan de hand van het risico dat u loopt op wonden, slechte genezing ervan en het risico op amputatie. Heeft u zorgprofiel 2 of hoger dan wordt uw specialistische voetzorg vergoed vanuit de basisverzekering. Bij zorgprofiel 0 en 1 heeft u een aanvullende verzekering nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen. De dekking van de diverse aanvullende verzekeringen verschilt per zorgverzekeraar. Kijk voor een compleet overzicht vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering.


reumatische voet

Wie reuma heeft, heeft vaak ook last van pijnlijke voeten. Vermoeidheid, branderige voeten, stijfheid en zwellingen zijn bekende symptomen. Met name de middenvoet, voorvoet en tenen voelen stijf aan en zijn pijnlijk bij het lopen op momenten dat de ziekte zich manifisteert. Maar reuma zorgt ook in andere voetgewrichten voor klachten. De zwellingen of knobbels veroorzaken drukplekken, eelt en likdoorns. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels dient dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid te gebeuren. Als medisch pedicure volg ik jaarlijks speciale bijscholing en bent u bij mij aan het juiste adres.

Vergoeding

Als medisch pedicure werk ik samen met zorgverzekeraars waardoor u als cliënt recht heeft op een tegemoetkoming in de behandelingkosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar of dit voor u het geval is.

 


nagelbeugel techniek

Een veel voorkomende klacht betreft de ingroeiende teennagel. De in het vlees groeiende nagel kan erg pijnlijk zijn. Vooral voor mensen met diabetes en/of reuma is het van groot belang om dit zo snel mogelijk te laten behandelen door een gespecialiseerde pedicure, omdat anders het risico op voet complicaties. Bianca's Pedicure is gespecialiseerd in nagelbeugel technieken.

Een nagelbeugel van kunsstof of metaal biedt vrijwel altijd de oplossing van dit probleem. De nagelbeugel zal vrijwel direct verlichting geven. De nagel wordt uit de nagelwal getild door de beugel en hierdoor krijgt het ingroeiende deel de kans op een normale manier van uitgroeien.

Het meeste werk ik met de plakbeugel "podofix"en fiberglass. De manier van aanbrengen is totaal niet belastend voor de cliënt wat wel zo prettig is bij een gevoelige/pijnlijke nagel.

Ook kijk ik naar de oorzaak van de ingroeiende nagel. Komt het door het schoeisel, het te kort knippen van de nagel of door standsverandering van de tenen. En op die manier kunnen we het probleem het hoofd bieden en eventuele herhaling voorkomen.


Nagelreparatie

Nagel gebroken? Geen mooi nagel uiterlijk? Voortaan kunt u onbezorgd, zelfbewust en elegant door het leven gaan omdat nagelreparatie met acryl of gel fantastische resultaten geeft bij het repareren van de teennagels.

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel, vervaardigd van gel, acryl of de nieuwste techniek gellacy wordt vervangen.

De nagel voelt heel natuurlijk aan en oogt als een natuurlijke nagel.

Het doel van het plaatsen van een nagelprothese is medisch gezien verantwoord. De prothese zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeien veroorzaakt. Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigerenvan teennagels. Uw teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u

weer mooie verzorgende teennagels heeft.

Bekijk de fotogalerij voor meer mooie voorbeelden en mogelijkheden. U hoeft zich niet meer te schamen!


orthesiologie

Dit specialisme zorgt voor een ontlasting van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen.

Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Een orthese is een teenstukje van siliconenmateriaal dat direct op de voet wordt gemaakt.

Om een goed passende orthese te maken wordt voor het maken van de orthese voetonderzoek gedaan. Hierbij wordt gekeken naar de beweegelijkheid van de tenen. Ook worden uw schoenen bekeken aan de binnen en buitenkant.

Een orthese wordt gebruikt voor verschillende doeleinden:

Protectie: Tegen o.a. likdoorns of bursa op de tenen.

Correctie: Eenvoudige correctie bijvoorbeeld bij klauw-, hamer- of ruiterstand van uw teen.

Consolidatie: Waarmee wordt voorkomen dat de afwijking steeds erger wordt.

Preventie: Om bijvoorbeeld een scheefgroeiende teen die nog geen last geeft, geen klachten te laten geven.

 

Wratten


Behandeling met de speciale HTC (High Temperature Cauter) wrattenpen. Met deze pen wordt de wratlocatie aangestipt. Deze methode is niet geheel pijnloos. Afhankelijk van de grootte van de wrat zijn soms meerdere behandelingen noodzakelijk. Meestal zijn 3 tot 4 behandelingen voldoende, dit moet om de 3 tot 4 dagen gebeuren. Na afloop van de behandeling zult u weinig tot geen belemmering van de behandeling ondervinden zoals dat vaak wel het geval is met een behandeling met een chemische pakking. De voordelen van de behandeling  zijn toch wel dat het echt werkt en dat u direct na de behandeling weer normaal kunt lopen en schoenen kunt dragen.

Behandeling met de Histofreezer Cryochirurgisch Systeem is een veilige , effectieve en gecontroleerde vorm van cryotherapie. De huid wordt door middel van bevriezing behandeld. De applicator die op de wrat wordt gehouden heeft een temperatuur van -55C. De bovenste huidlaag zal samen met de wrat verdwijnen en binnen 10 tot 14 dagen vervangen worden door een nieuwe gezonde huidlaag. Zodra de applicator op de huid is aangebracht begint de bevriezing. Vanaf dit moment kunt u een prikkelend of branderig gevoel ervaren. Na de dooifase zal deze sensatie snel verdwijnen. Cryotherapie veroorzaakt soms een blaar. Prik deze niet door maar plak de plek af met een pleister. Houd de behandelde plek schoon en peuter of krab er niet aan. Zwemmen en douchen is toegestaan, Bij sommige wratten zullen meerdere behandelingen nodig zijn.

Het na behandelen met Wart 'n more is sterk aan te raden.


vilttechniek

Pijnlijke drukpunten op en onder voeten kunnen worden ontlast met vilttechnieken. Dit kunnen drukplekken zijn door likdoorns, ingroeiende nagels, eeltvorming maar ook de hallux valgus kan goed drukvrij gelegd worden. Antidruktechnieken met vilt worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten.

Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

Als de huid goed is voorbereid kan het vilt 10 tot 14 dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor deze rust krijgt en beter hersteld.


Gellak kleur of french

Laat uw nagels lakken met gellak in een kleur of een mooie witte rand.

De gellak wordt uitgehard met een uv-lamp en is hierdoor direct droog en behoud zijn glans!

Het brokkelt niet af en blijft weken zitten.

Kijk in mijn tarieven voor de aanbieding voor de combi behandeling standaard pedicure en gellak pedicure.