Een veel voorkomende klacht betreft de ingroeiende teennagel. De in het vlees groeiende nagel kan erg pijnlijk zijn. Vooral voor mensen met diabetes en/of reuma is het van groot belang om dit zo snel mogelijk te laten behandelen door een gespecialiseerde pedicure, omdat anders het risico op voetcomplicaties. Bianca's Pedicure is gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken.

Een nagelbeugel van kunsstof of metaal biedt vrijwel altijd de oplossing van dit probleem. De nagelbeugel zal vrijwel direct verlichting geven. De nagel wordt uit de nagelwal getild door de beugel en hierdoor krijgt het ingroeiende deel de kans op een normale manier van uitgroeien.

Het meeste werk ik met de plakbeugel "podofix"en fiberglass. De manier van aanbrengen is totaal niet belastend voor de cliënt wat wel zo prettig is bij een gevoelige/pijnlijke nagel.

Ook kijk ik naar de oorzaak van de ingroeiende nagel. Komt het door het schoeisel, het te kort knippen van de nagel of door standsverandering van de tenen. En op die manier kunnen we het probleem het hoofd bieden en eventuele herhaling voorkomen.